Lava cake de ciocolată - Paleo

E prima mea rețetă de acest gen. Am tot auzit de lava cake, dar mereu mi s-a părut complicată și cred că nici nu m-a prea atras vreodată. Până azi când, total întâmplător, mi-a ieșit așa ceva. Și spun total întâmplător pentru că inițial am pornit să fac o brownie. Și m-a atras mult o rețetă care conținea (printre altele și avocado). Iar pentru că nouă ne place mult crema de ciocolată cu avocado, mi-am zis că trebuie să fie ceva bun, cu siguranță. Însă rețeta părea mai mult o cremă fără blat, așa că am adus câteva modificări prin adăugarea de două făinuri, de migdale și de cocos.

Paleo Lava Cake 

Ingrediente:
4 ouă
2 bucăți avocado bine copți
125 grame unt (măsurat solid, apoi se va topi)
4-5 linguri unt de arahide
1 linguriță praf de copt (sau bicarbonat)
85 grame zahăr de cocos
65 grame cacao
vanilie
un vârf de sare
2 linguri cu vârf de făină de migdale
1 lingură făină de cocos 

Mod de preparare:
(preîncălziți cuptorul)
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie (dacă nu aveți, merge și un mixer de mână), în următoarea ordine: ouăle - spumă, avocado, untul topit (atenție să nu fie fierbinte pt că va aduna ouăle!), untul de arahide, cacao, praful de copt, vanilia, sarea. Va rezulta o cremă groasă ce va fi transferată într-un bol (asta în cazul în care ați folosit robotul de bucătărie). Adăugați făina, în prealabil cernută!) și amestecați ușor. 
Pentru copt eu am folosit un vas rotund de sticlă termorezistentă (yena), neacoperit. Am copt compoziția la foc mediu, aproximativ 15-20 minute. Este gata când marginile și suprafața capătă accente ușor roșiatice. Transferați-o, prin răsturnare ușoară, pe o farfurie lată. Se lasă la răcit, apoi se taie cu un cuțit cu lama udă. Eu am pipăit cu degetul să văd dacă s-a răcit, iar asta a fost urmarea:
Pentru că blatul este subțire, doar cât să îmbrace mijlocul moale și cremos. Deci tratați-o cu delicatețe. Când o veți tăia, mijlocul se va prelinge în farfurie. Un spectacol ce merită „efortul”. Glumesc, a fost chiar foarte simplu de făcut. 
Să mai spun cât a fost de delicioasă! A fost uau! 
Se poate servi cum îți dorește inima și cu ce ai prin casă. Frișcă de cocos, fructe, semințe, etc. Eu m-am grăbit, așa că m-am rezumat la ceva simplu, am presărat câțiva fulgi de migdale pe deasupra. 
Poftă bună!

















Comentarii