„Amestec asiatic” AIP la wok

Am multe cunoștințe fani mâncăruri asiatice. Și nouă ne plac mult. Mai ales cele cu tăieței din orez prăjit. Doar că în dieta AIP nu sunt permise pastele de nici un fel. Și nici sosurile din soia. Dar ce faci când te lovește pofta? Ai două variante: ori aștepți pasul final al reintroducerilor (deși soia, la fel ca și glutenul, lactatele și zahărul sunt recomandate a fi evitate pentru totdeauna), ori creezi ceva asemănător din alimentele permise. Chiar dacă nu va copia 1:1 acel fel amintit de mâncare asiatică, asemănarea va fi suficientă cât să-ți potolească pofta. Și foamea 😉
Dar înainte de a trece la treabă trebuie să știi că ai nevoie de o „sculă” specială. E vorba de spiralizatorul pentru legume. Cu ajutorul lui vei obține substitutul la paste. 

Ingrediente:
  • 1 cartof dulce
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • usturoi
  • varză (eu nu am avut, așa că am folosit salata radicchio)
  • 1 zucchini
  • 3-4 ciuperci champignon
  • 2 pulpe de pui dezosate (sau piept de pui - mușchiuleț)
  • 2 linguri oțet balsamic
  • condimente: sare, ierburi uscate AIP
Opțional:
Mod de preparare
Se curăță legumele și se dau prin spiralizator. 

Carnea de pui se taie fâșiuțe subțiri și se pune în tigaia wok împreună cu puțin ulei de măsline. Se lasă să se soteze pe toate părțile, după care se adaugă ciupercile tăiate felii și usturoiul. 

Se amestecă în continuare. Se mai adaugă sarea, oțetul balsamic, hreanul și sosul nomato . După vreo 5-7 minute se adaugă legumele spiralizate, lăsând de o parte zucchini. 
Se adaugă ierburile uscate, se amestecă ușor cu cleștele de bucătărie, apoi se acoperă cu un capac. Din când în când se mai amestecă ușor. În funcție de gusturile personale, se lasă până se înmoaie sau, dacă vă place, pot rămâne mai crocante. 
După aprox. 7 minute se adaugă și zucchini. Atenție, aceștia se fac foarte repede, nu mai mult de aprox. 3 minute, altfel se vor înmuia și nu-și vor mai păstra forma de „paste”.   

Dacă e nevoie, mai completați cu sare, după gust. Sunt minunate! Și unde mai pui că sunt și foarte versatile, poți combina orice legume ai prin frigider. Pentru cei de țin post sau sunt vegetarieni, se poate găti simplu, fără carne. Noi am adăugat și măsline la final. 
Poftă bună!














Comentarii